Joe Doe The Example Company 604-555-1234 joe.doe@example.com

Tehnologija i Kvalitet

banner hero image

Sertifikati

Potvrda našeg kvaliteta dolazi i u vidu brojnih sertifikata koji garantuju poštovanje svih internacionalnih standarda bezbednosti. Posedujemo sledeće sertifikate:

Pogon za zamrzavanje

Ukupan preradni kapacitet hladnjače je 10.000 tona voća po sezoni. Optimalni kapacitet zamrzavanja višnje je 8t/h, dok je trenutni kapacitet skladištenja 6.000 tona, sa tendencijom proširenja. Proces proizvodnje je optimalno automatizovan i počinje linijama za prijem, pranje, sortiranje, kalibriranje i iskoštičavanje voća, renomiranog proizvodjača PIGO-R.

 

Proizvod nastavlja put kroz protočne tunele FRIGOSCANDIA Flo-Freeze®A sa LSV Refrigeration sistemom koji obezbedjuje brzo individualno zamrzavanje proizvoda, ispunjavajući istovremeno najstrožije zahteve u pogledu higijene i ekonomičnosti. Na ovaj način se obezbedjuje zadržavanje svih nutritivnih vrednosti proizvoda, kao i njegova zdravstvena bezbednost.

Nakon zamrzavanja, proizvod prolazi lasersku kontrolu na dva TOMRA Heliustm C1200 laserska sortera koji garantuju proizvod ujednačene boje i bez stranih primesa. Proizvod se potom pakuje u kutije na automatskoj liniji za formiranje ambalaže. Automatizovana oprema za pakovanje gotovih proizvoda još jedan je važan segment procesa kojim se ručna manipulacija proizvodima svodi na minimum. Svaka kutija prolazi i metal detektor. Ovakav način pakovanja sprečava gubitak osnovnih nutritivnih vrednosti voća, štiti od spoljašnje dehidratacije, promene boje i gubitka mase. U izboru i implementaciji opreme ispoštovani su najstrožiji kriterijumi u skladu sa svim evropskim i svetskim standardima, kao i sa nacionalnim propisima iz oblasti bezbednosti hrane.

Pogon za sušenje

Kapacitet naše sušare je do 150 tona sveže šljive za 24h. U ovom pogonu je instaliran najsavremeniji zatvoreni sistem sušenja koji obezbedjuje sušeni proizvod najvišeg kvaliteta. Korišćenjem prirodnog gasa kao energenta i niskih temperatura sušenja (do 74 stepena Celzijusovih) dobija se zdrav i ukusan proizvod koji će zadovoljiti svakog krajnjeg potrošača. Ceo proces sušenja se elektronski vodi i kontroliše. Sveža sirovina provodi od 18 do 22 časa u 16 komornih tunela od nerdjajućeg čelika, nakon čega se rehidrira u skladu sa zahtevima kupca i željenim nivoom vlage u finalnom proizvodu. U ovom pogonu najviše se suše šljiva i višnja, ali je oprema u sušari univerzalna i može se koristiti za sušenje gotovo bilo koje vrste voća, u zavisnosti od želja i specifikacija kupca.

Prednosti su višestruke:

• Sirovina se suši, ne peče se
• Očuvani su vitamini i nutritivne vrednosti
• Očuvan je ukus proizvoda
• Eliminisan je rizik od fermentacije – kvarenja proizvoda
• Proizvod zadržava prirodnu boju i lepog je izgleda
• Nema oksidacije
• Nema prljanja proizvoda
• Omogućena je ravnomernost sušenja u svim delovima komore
• Ekološki proces proizvodnje u skladu sa najvišim evropskim i svetskim standardima.

Kadrovi

Kompanija Monicom je investirala i dalje investira u kadrove koji vode sve poslovne aktivnosti i posvećuje veliku pažnju svojim kadrovima i njihovom razvoju, uzimajući u obzir činjenicu da je naš tim sačinjen od spoja iskusnih eksperata sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti i mladih, obrazovanih Ijudi, koji svi zajedno čìne temelj našeg uspeha. Naši stručni timovi koje čine tehnolozi, ekonomisti, agroekonomisti i inženjeri rade sa kooperantima, obezbeđuju sirovinu, kontrolišu sve procese prerade voća, ugovaraju prodaju sa kupcima i prate i kontrolišu sve procese vezane za podizanje i uzgoj sopstvenih zasada